2e Bijzondere tentoonstelling 25 en 26 november

Dit bericht is geplaatst in Tentoonstelling op door .

V.V. “De Diamantvink” organiseert 2e Bijzondere Tentoonstelling.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november organiseert v.v. “De Diamantvink” uit Roelofarendsveen voor de 2e keer in haar bestaan een ‘Bijzondere Vogeltentoonstelling’. Dit betekent dat elk lid van de N.B.v.V. voor deze show kan inzenden. Hiermee hoopt de vereniging op meer diversiteit aan soorten vogels maar ook op een groter aantal deelnemers. Voor de club is dit tevens de 65e onderlinge tentoonstelling in haar bestaan.

“We weten allemaal dat het aantal vogelliefhebbers dat actief siervogels kweekt al een aantal jaren terugloopt. Dat geldt ook voor het aantal vogelverenigingen in onze regio. Wij willen hier graag een grote vogelshow kunnen blijven organiseren zoals wij al jaren doen, vandaar dat we voor deze vorm hebben gekozen” aldus voorzitter Hans van Egmond.

T.T.-voorzitter Henry van Rijn hoopt ook op een mooie show zonder problemen door de vogelgriep. ”De show van v.v. “De Diamantvink” staat altijd garant voor een kwalitatief hoog niveau en onze leden gaan graag de strijd om de prijzen aan met de beste vogelkwekers uit de regio of zelfs verder weg gelegen gebieden. Dat maakt het alleen maar leuker, interessanter en spannender voor de deelnemers en het publiek dat altijd graag komt kijken naar mooie Kanaries, Tropische vogels en Parkieten”

Vrijdag 24 november zullen de vogels worden gekeurd door de volgende keurmeesters: Dhr. Simons en Verstraten ( Kleurkanaries ), Dhr. Bakker (postuurkanaries), Dhr. Tajes en van der Hoorn ( Tropische vogels ) en de Dhr. Teeuwen en Verhijde ( Parkieten ).

Uiteraard wordt de tentoonstelling, die zoals altijd gehouden wordt in het clubgebouw aan de Weteringlaan 16 te Oude Wetering, omgeven door enkele verlotingen en een bingo avond op de zaterdagavond vanaf 21:00 uur, met mooie prijzen!

Meer informatie is te vinden op de website van de club, www.diamantvink.nl

De T.T.-commissie kan melden dat 37 deelnemers 456 vogels hebben ingezonden. De leden van v.v. “De Diamantvink” willen hun beste, zelf gekweekte vogels, graag meten met die van zoveel mogelijk collega kwekers van ‘buiten de club’.

“Ik hoop dat veel hobby vrienden het clubgebouw van “De Diamantvink” in dit weekend weten te vinden om naar vogels te kijken en over vogels te praten. Heeft u vragen over vogels of het bouwen van een voliere of wilt u lid worden dan is dit het moment om eens langs te komen.

De toegang van onze tentoonstelling is gratis. De opening is zaterdag om 10:00 uur, de show is dan open t/m 20:30 uur. Vanaf 21:00 uur is er een bingoavond. Op zondag is de tentoonstelling open van 10:00 tot 16:00 uur. Kom eens langs, het is een gezellig samen zijn van vogelliefhebbers.

Namens Henry van Rijn, voorzitter TT-commissie v.v. “De Diamantvink”.