Jubilarissen

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized op door .

Zaterdag 5 Maart zijn er weer 2 leden van v.v. “De Diamantvink” geëerd voor hun jaren lange lidmaatschap van de vereniging.

60-jarig jubileum Arie van der Voorn

Arie is al langer lid van de N.B.v.V. dan dat v.v. “De Diamantvink” bestaat. Hij was ook ons eerste erelid. Hij was er vanaf het eerste uur bij toen v.v. “De Diamantvink” het levenslicht zag . Hij was volgens mij ook mede oprichter van wat toen de Zebravinken club was. Ook heeft hij bij onze vereniging in het bestuur gezeten o.a. als voorzitter van 1969 tot 1975. Daarna is hij keurmeester geworden van zowel tropen als Parkieten en heeft dat volgens mij altijd met plezier en fanatisme gedaan. Hij kwam bij sommige verenigingen ieder jaar weer terug, of hij nu een goede keurmeester was of niet, dat blijft toch altijd een discussiepunt. Wel heb ik wel eens van iemand gehoord: Arie was een goeie keurmeester hij keurde mijn vogels op een show, en 14 dagen later weer en gaf precies het zelfde commentaar en dezelfde punten op de vogels. Dan ben je een goeie keurmeester!

Arie was en is altijd goed op de hoogte  van wat er in de keurmeesterswereld aan de hand was en heeft altijd als keurmeester keurig alle technische dagen bezocht. Hij is meer dan 25 jaar keurmeester geweest en daar ook voor gehuldigd. Hij bracht overigens zelf ook altijd heel wat vogels naar de onderlinge shows, maar ook naar de bond en volgens mij heeft hij ook meegedaan aan de wereldshow. Zeker 3 of 4 keer won hij het bondskruis en hij eindigde ook altijd hoog in de klassementen. Hij is in het jaar 2000 ook uitgeroepen tot kweker van de eeuw, iets wat we hem niet snel na gaan doen.

Hij was indertijd vaak als noodkeurmeester oproepbaar. Als er iemand ziek was werd Arie nog wel eens gebeld, bij de gemeente kon je immers makkelijk een extra dagje vrij krijgen. Hij kwam nog net niet in zijn pyjama aangesneld

Twee jaar geleden heeft Arie reeds de speld ontvangen van de N.B.v.V.  voor het 60 jarig lidmaatschap. Overigens was hij wat teleurgesteld over de gang van zaken bij de bond. Als je 60 jaar lid bent en er haast geen aandacht aan word geschonken. Helaas kunnen wij daar niet zoveel of eigenlijk gewoon niets aan doen.

Tegenwoordig heeft Arie geen vogels meer, dat kon nu eenmaal niet toen hij van Hoogmade verhuisde naar een appartement in Roelofarendsveen. Wel is hij nog steeds actief bij v.v. “De Diamantvink”. Hij heeft heel wat schilderwerk gedaan wat we zeer waarderen, zeker nu het onlangs door een betaalde kracht gedaan moest worden. Hij heeft de buitenkant van het gebouw al eens schoon gespoten, straatjes gelegd, en is ieder jaar weer de teller/controleur van de keurbrieven tijdens de tentoonstelling. Dit jaar met de DTT zullen we een ander baantje voor hem zoeken, de keurbrieven worden dan per computer opgeteld, maar ik weet zeker dat Arie er dan ook weer bij is. Arie blijft er vast nog een heel aantal jaren bij en wie weet gaat hij op naar de 70 jaar !! Arie bedankt voor je jarenlange lidmaatschap en trouwe inzet als vrijwilliger voor onze club !

 

Jubilaris Jan wubben 50 jaar lid

In 1966 is Jan lid geworden van v.v. “De Diamantvink”.  Van 1969 tot 1972 zat hij als 2de voorzitter in het bestuur en van 1972 tot 1992 was hij 2de secretaris. Jan was in die tijd ook bezorger van ons clubblad en heeft dan ook heel wat kilometers gemaakt. Dit nog naast zijn drukke werkzaamheden als Chrysantenkweker. Dan vond hij ook nog tijd om vogels te kweken plus nog diverse hand en span diensten voor de club te verrichten. Jan kweekte eerst Grasparkieten, daarna nog Neophema’s en tot een jaar of 3 geleden vooral grote Parkieten zoals Princes of Wales, Barrabant en Pennant Rosella’s. Jan heeft met deze vogels ook diverse prijzen gewonnen waaronder ook een paar maal het bondskruis. Ook ging Jan mee naar de Bondsshow en het District. Jan zorgde dan dat de grote Parkieten in de juiste kooien gingen met gevaar voor eigen leven want menig keer werd hij flink gebeten en moest er een zakdoek aan de pas komen. Niet voor niets kreeg hij van Loek Bertina een verbanddoos toen hij 40 jaar lid was.

Jan kweekt ongeveer een 3 tal jaar geen vogels meer en woont in de Veen aan de Spoorstraat in een mooi appartement.

Voor bloemen  met de TT en voor het corso waar we om de 5 jaar aan mee doen is Jan van de partij en iedere 5 jaar zegt Jan: Dit is mijn laatste corso kar maar ook dit jaar moet hij gewoon weer mee doen want zonder Jan geen corso kar? Toch.

Je zou het niet zeggen maar Jan word dit jaar 83 en is vorig jaar ook wat v.v. “De Diamantvink” betreft een beetje met pensioen gegaan, al noemen we hem nog steeds ons eeuwige jeugdlid en kun je hem echt dit jaar nog wel vragen voor onze DTT, de braderie, en natuurlijk het corso.

Helaas moet Jan het sinds kort zonder zijn Lenie doen, waar hij meer dan 50 jaar mee samen was. Gelukkig slepen familie en vrienden en de leden van v.v. “De Diamantvink”  hem door deze moeilijke tijd heen. De komende tijd is er een hoop te doen bij de club en zullen we Jan er weer bij proberen te betrekken, hij heeft onze steun hard nodig, maar hij verdient die ook. Jan is een groot voorbeeld voor een hoop vrijwilligers hij is ook niet voor niets enkele jaren geleden vrijwilliger van het jaar geworden van onze gemeente.

Iedereen wil op zo’n leeftijd nog net zo fief als Jan zijn. Jan krijgt van v.v. “De Diamantvink” deze receptie en bloemen aangeboden, en van de N.B.v.V. de speld voor zijn 50 jarig lidmaatschap, uitgereikt door districtsvoorzitter Piet Hagenaars. Jan, dank voor je inzet en lidmaatschap ! Hopelijk blijven we je nog heel lang zien bij de club !

P1010817

Op de foto:
Links Arie v/d Voorn, midden Jan Wubben en rechts Piet Hagenaars ( voorzitter district Zuid-Holland van de N.B.v.V.).