v.v. De Diamantvink

Vogelvereniging Kaag & Braassem

Clubblad


Lid worden

De tentoonstellingen

 

V.V. De Diamantvink organiseert Bijzondere Tentoonstelling.

Vandaag, zaterdag 26 en zondag 27 november organiseert V.V. De Diamantvink uit Roelofarendsveen voor het eerst in haar bestaan een ‘Bijzondere Vogeltentoonstelling’. Dit betekent dat elk lid van de N.B.v.V. voor deze show kan inzenden. Hiermee hoopt de vereniging op meer diversiteit aan soorten vogels maar ook op een groter aantal deelnemers. Voor de club is dit tevens de 64e onderlinge tentoonstelling in haar bestaan.

“We weten allemaal dat het aantal vogelliefhebbers dat actief siervogels kweekt al een aantal jaren terugloopt. Dat geldt ook voor het aantal vogelverenigingen in onze regio. Wij willen hier graag een grote vogelshow kunnen blijven organiseren zoals wij al jaren doen, vandaar dat we voor deze vorm hebben gekozen” aldus voorzitter Hans van Egmond.

T.T.-voorzitter Henry van Rijn verwacht ook een mooie show. ”De show van de Diamantvink staat altijd garant voor een kwalitatief hoog niveau, en onze leden gaan graag de strijd om de prijzen aan met de beste vogelkwekers uit de regio of zelfs verder weg gelegen gebieden. Dat maakt het alleen maar leuker, interessanter en spannender voor deelnemers en het publiek dat altijd graag komt kijken naar mooie Kanaries, Tropische vogels en Parkieten”

Uiteraard wordt de tentoonstelling, die zoals altijd gehouden wordt in het clubgebouw aan de Weteringlaan te Oude Wetering, omgeven door enkele verlotingen en een bingo avond op de zaterdagavond, met mooie prijzen! Vandaag om 10:00 uur is de officiele opening en daarna kan iedereen een kijkje komen nemen tot zondagmiddag 15:30 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van de club, www.diamantvink.nl