v.v. De Diamantvink

Vogelvereniging Kaag & Braassem

Clubblad


Lid worden

Over vv De Diamantvink

Vogelvereniging “De Diamantvink” te Kaag & Braassem.

 

Welkom op de website van v.v. De Diamantvink. De Diamantvink is een vereniging van leden die als hobby het houden, kweken en tentoonstellen van allerlei soorten siervogels hebben. Het gaat hier om allerlei soorten cultuurvogels, kanaries, parkieten en andere tropische vogels. Daarbij staan welzijn, gezondheid en goede huisvesting van de vogels centraal.

De vereniging is in 1956 opgericht door enkele vogelliefhebbers uit de toenmalige gemeente Alkemade en is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers         ( N.B.v.V., zie ook www.nbvv.nl  ).

Als ontmoetingsplaats beschikt de vereniging over een prachtig, zelfgebouwd clubgebouw aan de Weteringlaan 16 te Oude Wetering, gemeente Kaag & Braassem.                  Dat gebouw werd in 1989 betrokken.

Het ledenaantal zweeft al enige tijd rond de 100 leden. Alle leden zijn automatisch lid van de NBvV, ontvangen maandelijks het blad “Onze Vogels” en kunnen vogelringen bestellen. Tevens kunnen zij deelnemen aan diverse vogeltentoonstellingen. De Diamantvink geeft ook een eigen clubblad uit, dat 9 keer per jaar verschijnt. Maandelijks vinden er contactavonden en een vogelbeurs plaats ( zie hiervoor de agenda op deze site ), en ook organiseert de club elke maand een klaverjascompetitie.

Een hoogtepunt elk jaar is de eigen tentoonstelling in November waar de leden strijden om de eer en prijzen voor de mooiste zelf gekweekte vogels.

Deze show staat, net als “De Diamantvink” hoog aangeschreven in de regio en trekt elk jaar veel bezoek.

Hoog in het vaandel van onze club staan gezelligheid, zelfwerkzaamheid en de sociale functie binnen de gemeente. Ook na het 60-jarig bestaan dat in 2016 gevierd gaat worden, hoopt de vereniging nog lange tijd te blijven bestaan. Uiteraard kan dit niet zonder leden (ook jeugd is van harte welkom), adverteerders, donateurs en sponsors. Neem dus gerust een uitgebreid kijkje op deze website, ons visitekaartje, en wilt U meer weten of lid worden, neem contact met ons op.