Cas op bezoek bij 60e tentoonstelling v.v. “De Diamantvink”.

Dit bericht is geplaatst in Tentoonstelling op door .

Afgelopen weekend was de 60e onderlingen tentoonstelling bij de V.v. De Diamantvink in Oude Wetering. Ik was daar natuurlijk ook van de partij. Er waren veel mooie vogeltjes te zien. De vogels werden beoordeeld door keurmeesters. Keurmeesters kijken dan naar het postuur, conditie, of de vogels alle nagels nog hebben. Kleur is natuurlijk ook erg belangrijk. Als je vogel het beste uit de test komt dan win je een lintje.

Interview met de voorzitter Hans van Egmond van V.v. De Diamantvink.

Hans is al 15 jaar voorzitter van de vogelvereniging.’Ik ben al vanaf mijn 16e jaar bezig met vogels. Op een gegeven moment werd ik lid van V.v. De Diamantvink. Ik stond eerst achter de bar en uiteindelijk ben ik voorzitter geworden. Ik doe dat met veel plezier! Met de vereniging gaat het ook goed. We hebben 120 leden, er zijn jammer genoeg niet zo heel veel jonge leden’.
Op de vraag of Hans ook vogels fokt antwoordt hij:’Jazeker! Het leuke aan vogels fokken is dat als je het goed doet de kleur van de vogels ziet verbeteren. Het voedsel is ook heel belangrijk voor de kleur. Bij kanaries bijvoorbeeld wordt de kleur bepaald door het voedsel. In het wild zien kanaries er dus anders uit dan in gevangenschap. Wilde kanaries zijn een beetje geel/groenig. Kanaries in gevangenschap zijn geel. Maar je kan ook iets aan de voeding toevoegen dan kunnen kanaries ook oranje worden. Dat zijn dus wel handige trucjes waar je op moet letten’. Hans valt ook regelmatig in de prijzen ‘Als ik denk nu heb ik een mooie vogel dan doe ik mee aan vogel tentoonstellingen’.

foto van Dieren Manieren plus.