Contactavond 22 Maart

Dit bericht is geplaatst in Contactavond op door .

Lezing Rein Grefhorst.

 

Beste Diamantvink-leden, Ik ben door uw vereniging gevraagd om een lezing te geven over de kleurkanaries. Ik ben reeds 38 jaar keurmeester, eerst bij de ANBvV en nu sinds enkele jaren bij de NBVV.

 

Zelf heb ik vanaf mijn jeugd al vogels, met de “paplepel” in gegoten want ook mijn vader was een zeer fanatieke vogelkweker. Door de voorzitter van mijn vereniging ben ik destijds aangespoord om keurmeester opleiding te gaan volgen. Dat heb ik na lang aarzelen gedaan bij de heer Meenink in Vorden, en na twee jaar ben ik geslaagd voor de opleiding, maar dan begint pas het echte leerproces.

Zelf ben ik al die jaren steeds bezig geweest om bij te blijven, vaak gewisseld van kleurslagen, zeker steeds de nieuwe kleurslagen.

Ik vind het een taak van een keurmeester om bij te blijven, de een doet dit door veel literatuur te lezen, de ander door de kweek zelf op te pakken. Zeker als voorzitter van een technische commissie wordt van je verwacht dat je bijblijft.

 

Mijn lezing zal ik houden aan de hand van een power-point presentatie.

Het liefst doe ik dat samen met de aanwezige leden, zodat er een mooie wisselwerking ontstaat.

Uiteraard zal en kan ik mijn eigen mening geven.

Thema’s als selectie etc. zullen zeker worden behandeld. Maar ook het bespreken van de standaardeisen en de verschillen tussen de COM en NBVV zullen tussendoor worden belicht.

 

Ik hoop er samen met u, een voor iedereen leerzame avond van te maken. Tot Vrijdag 22 Maart !

 

Rein Grefhorst.