Contactavond 24 Mei

Dit bericht is geplaatst in Contactavond op door .

Voor de contactavond van Mei willen we het seizoen op een leuke manier afsluiten.
Er komt een roofvogelshow naar de Weteringlaan.
Let wel op, de aanvang is 19:00 uur.

Roofvogelshow

Tijdens de roofvogelshow bent u niet alleen toeschouwer, maar maakt u ook kans om daadwerkelijk onderdeel te worden van de show! Onze valkeniers laten u graag zien welke band er kan ontstaan tussen de mens en roofvogels met wederzijds respect. Met interessante verhalen en anekdotes zult u zich geen moment vervelen.

Zowel op de roofvogelboerderij als op locatie spreiden onze roofvogels graag hun vleugels om spectaculaire vrije vluchten te laten zien. De roofvogelboerderij heeft de meest unieke vliegende roofvogelcollectie van Nederland. Op de Roofvogelboerderij zijn fulltime 3 beroepsvalkeniers de roofvogels aan het verzorgen en trainen. Daarnaast hebben zijn er een aantal vrijwilligers en stagiaires die mee helpen met alle activiteiten.

Laat u verrassen door de prachtige en geruisloze vluchten van onze Uilen. De acrobatische vluchten van de Woestijnhaviken zijn adembenemend. Graag “spelen” zij gezamenlijk in de lucht. De valk laat zien met welke enorme snelheid zij de prooi (“de loer”) achtervolgt. Steeds weer onderneemt de Valk een duikvlucht of een ingewikkelde manoeuvre om de prooi te pakken te krijgen! De Falklandcaracara, die bekend staan als “bandiet” in zijn land van oorsprong, demonstreert zijn behendigheid, speelsheid, ondeugendheid én felheid. Maar, als Valkeniers zijnde, willen we het publiek ook laten zien hoe een roofvogel in de
natuur jaagt. Door middel van onze speciale kunstprooi (de “balg”) zal de Roodstaartbuizerd laten zien hoe hij zijn prooi achtervolgt en grijpt met zijn klauwen. Als laatste zorgen de grote Arenden en de Gier voor heel wat spektakel. De Amerikaanse Zeearend met zijn imponerende blik en immense kracht bezorgt heel wat mensen kippenvel! De Gier, vooral groot, met een spanwijdte van 2,5 meter en een gewicht van 6 à 7 kilo, geven een extra dimensie aan de show.

Na de roofvogelshow kunt u in het clubgebouw nog wat drinken om het seizoen af te sluiten.