Contactavond 26 april, geen vogels maar vis.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized op door .

Geen vogels maar vis op contactavond van 26 april.

Weer eens wat anders het wordt zo nu en dan wel eens gevraagd het ging wel eens over bijen en geregeld komt er iemand vertellen over wel en wee van de vogels buiten zoals de contactavond van maart .nu dus iets heel anders een visser uit Kudelstaart  :Theo Rekelhof is beroepsvisser sinds 1991 in hart en nieren. Niets mooier dan op het water zijn. Hij is altijd nieuwsgierig naar wat er speelt op de Westeinderplassen.

Ook zaken gerelateerd aan vissen zoals de VBC Rijnland, Vissennetwerk, Netviswerk, overheid en aalproblematiek, het heeft allemaal zijn interesse. Daarnaast zijn er meer spelers op het water zoals de hengelsportvereniging Vislust, watersport, Hoogheemraadschap Rijnland, gemeente Aalsmeer, die allemaal een andere kijk hebben op het gebruik van de Westeinderplassen. Als beroepsvisser heeft ook Theo een stem om op te komen voor het leven onder – en bovenwater.

Theo geeft lezingen en educatie in de regio over de visserij, hij ontvangt scholen en groepen op het visserijbedrijf en neemt gasten mee het water op om de fuiken te vissen en/of de reep op te halen. Hij vindt het leuk om zijn ervaringen en verhalen te delen over de volgender onderwerpen:

Vissoorten,Vistuigen,Ecologie,Natuurlijke oevers,Verwerken vis: schoonmaken, roken

Relatie met hengelsport,Voedselketen,Visstand,Westeinderplassen,Cultuur historische waarde beroepsvisser en de Familiegeschiedenis.

Verder kan hij ook wat vertellen over het taggen van meervallen en als tractatie neemt hij ook nog een toostje met paling mee en na afloop is er gelegenheid om nog wat porties gerookte paling te kopen ook voor de lefhebbers .dus  26 april geen vogels maar vis en ik weet dat er best wat liefhebbers van de vereniging wel eens een hengeltje uitgooien en vele geintreseerd zijn in wat leeft in braassem  en westeinde plassen dus we zien een ieder op vrijdag 26 april .

Voor u opgezocht uw voorzitter Hans van Egmond en namens bestuur tot 26 april dus.