Leo van Es 50 jaar lid van v.v. “De Diamantvink”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized op door .

Zaterdag 4 Maart was er een receptie bij v.v. “De Diamantvink” voor het feit dat Leo van Es 50 jaar lid is van v.v. “De Diamantvink”, Leo is tevens 50 jaar lid van de N.B.v.V.
Dhr. Bas van Driel kwam namens de N.B.v.V. de bijbehorende speld opspelden. Na het samengaan van de 2 Nederlandse bonden is er een nieuwe jubileumspeld gemaakt. Leo is de eerste die deze speld in Zuid-Holland opgespeld krijgt.

                       

Leo is vlak na zijn huwelijk met Annie vogels gaan houden en werd ook gelijk lid  van v.v. “De Diamantvink” en ook van de N.B.v.V..

Leo houd vogels in de ruimste zin van het wordt  wand Leo heeft kanaries tropen en de laatste jaren zelfs ook parkieten in zijn bezit.

Leo is binnen en buiten de vereniging niet alleen bekend om zijn vogels maar ook vooral bij de oudere leden bij verkopen van het voer tijdens de vogelbeurs. Eerst bij de firma Langhout daarna nog een paar jaartjes voor van der Aart diervoeders. Hoelang Leo dat heeft gedaan weten we eigenlijk niet precies. Leo is ook nog bestuurslid geweest, van 1973 t/m 1984 is Leo 2e penningmeester geweest.

In zijn 50 jaar van vogels houden heeft hij al heel wat prijzen binnen gesleept al duurde het wel bijna 40 jaar voordat hij hier bij v.v. “De Diamantvink” het bondskruis eindelijk won. Hij won hem toen trouwens ook vrij snel bij andere verenigingen maar dat tellen we niet mee.
Overigens is Leo ook twee keer Nederlands kampioen in Apeldoorn geworden. Dit deed hij allemaal met zijn Turquoisineparkieten overigens een vogeltje wat hij nog niet heel lang in zijn collectie heeft.

Tot twee jaar geleden heeft Leo ook mee geholpen in Apeldoorn bij het keuren en bij het inbrengen van de vogels dat word hem allemaal wat teveel dus blijft hij liever thuis bij zijn Annie en zijn vogeltjes. Overigens kan je hem nog vaak genoeg hier bij de club vinden en zomers in zijn volkstuin op de rip (rijpwetering) of samen met Annie op de fiets wel allebei op een eigen fiets natuurlijk.

Leo houd tegenwoordig ook een beetje het groen bij om het clubgebouw zo houden wij hem toch een beetje bezig .

Van v.v. “De Diamantvink” krijgt Leo deze receptie aangeboden Annie een bos bloemen en van de N.B.v.V. een speldje met 50 jaar erop .

Leo namens mijn en bestuur en leden van v.v. “De Diamantvink” van harte gefeliciteerd en op naar de 60 jaar.