Piet Onderdelinde overleden.

Dit bericht is geplaatst in NBvV op door .

Gisteravond, dinsdag 16 juli 2019, bereikte ons het bericht dat KMV bestuurder, collega keurmeester maar vooral vriend Piet Onderdelinden plotseling is overleden.

Piet maakte deel uit van diverse commissies in het verleden, o.a. van de commissie positionering Speciaalclubs 2005, de commissie Visie en Beleid 2011, de redactie van “Onze Vogels” 2011, de werkgroep keurmeesters 2016, en was hij tevens lange tijd lid van de bondsraad NBvV door zijn functie als Voorzitter Speciaal Clubs. Veel huidige keurmeesters hebben Piet als leermeester gehad en van hem de fijne kneepjes van het vak geleerd. Hij is de auteur van het boek Grasparkieten. Voeding, huisvesting en gedrag. Zijn prachtige foto’s zijn nationaal en internationaal bekend.

We kunnen ons een NBvV zonder Piet gewoon niet voorstellen, Piet was altijd en overal aanwezig. Op zijn rustige en vriendelijke toon, trekkend aan een sigaret, kon hij mooie verhalen vertellen over vogels en alles wat daar mee te maken had.

Binnen het huidige KMV-bestuur was hij de langstzittende bestuurder en dus de nestor die alles al een keer had mee gemaakt en zodoende, uit deze rijke ervaring puttende, kon helpen de hedendaagse problemen aan te pakken en op te lossen.

Piet had recentelijk besloten dat hij aan zijn laatste jaar als bestuurslid KMV was begonnen, hij wilde het wat rustiger aan gaan doen, helaas is hem dat niet gegeven.

Wij het hoofdbestuur, zijn vrienden in het KMV-bestuur, de medewerkers bij het Nederlands Kampioenschap, de afdelingen en de leden, gaan hem verschrikkelijk missen. Wij wensen zijn familie en vele vrienden veel sterkte bij het verwerken van het verlies.

Als er meer informatie beschikbaar is over de uitvaart van Piet zal dit z.s.m. bekend gesteld worden.

Namens het Hoofdbestuur NBvV

Albert Zomer
2e voorzitter

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten